1. Anasayfa
  2. Spor

33.YAZ OLİMPİYATLARI PARİS’TE GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE BAŞLADI

100 yıllık bir aradan sonra, 26 Temmuz 2024 – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan 33. Yaz Olimpiyatları, Seine Nehri üzerinde gerçekleştirilen görkemli bir geçiş töreni ile başladı. Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez bir açılış töreni, stat dışında kent merkezinde yapılarak tarihe geçti.

33.YAZ OLİMPİYATLARI PARİS’TE GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE BAŞLADI

Ev sahibi Fransa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği resmi açılış töreninde ülkeler, Seine Nehri’nde 6 kilometrelik bir parkurda geçişlerini yaparken, delegasyonlar toplam 85 tekne ile geçişini gerçekleştirdi. Türkiye saati ile 20.00’de başlayan resmi açılış töreni, ekran başındaki seyircilere Fransa ve Paris’e dair ilgi çekici detaylar sundu. 17 gün sürecek bu büyük spor organizasyonuna 200’ün üzerinde ülkeden yaklaşık 10 binden fazla sporcu katılacak. Türkiye, olimpiyatlara rekor katılımla en çok sporcu gönderen kulüp olma misyonuyla hareket ederek, Paris Olimpiyatları’na 7 farklı branştan 27 milli sporcu gönderdi. Paris 2024 Olimpiyatları’nda Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcumuz ‘altın eldiven’ Busenaz Sürmeneli ve bir diğer Olimpiyat şampiyonu milli okçumuz Mete Gazoz, geçit töreninde Türk kafilesinde Ay yıldızlı bayrağımızı taşıdı.

Paris 33. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda toplamda 102 sporcumuz, atıcılık, atletizm, badminton, bisiklet yol, boks, cimnastik artistik, eskrim, güreş, halter, judo, kürek, masa tenisi, modern pentatlon, okçuluk, taekwondo, voleybol, yelken ve yüzme spor dallarında ülkemizi temsil edecek. Yaz Olimpiyatları’nda 29 branşa ek olarak bu yıl breakdans, sportif tırmanış ve dalga sörfü de yer alacak. Toplam 35 farklı merkezde gerçekleştirilecek Paris 2024 Olimpiyatları’nda 329 kategoride madalyalar sahibini bulacak. Madalya kazanan sporcular, Paris’ten bir parçayı da yanlarında götürecekler. Eyfel Kulesi’nin tadilatı sırasında değiştirilen parçalar, sporcuların boyunlarına asılacak altın, gümüş ve bronz madalyaların içine yerleştirildi.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, sadece sporun değil aynı zamanda kültürün ve tarihin de buluşma noktası olarak unutulmaz anlara sahne olacak. Olimpiyat Oyunları TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve tabii’den canlı yayınlanacak. Bu muhteşem organizasyonda sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Fatma Tecirli

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.