1. Anasayfa
  2. Spor

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, DÜNYA SIRALAMASINDA 16 SIRA YÜKSELDİ!

A Milli Futbol Takımı, son açıklanan FIFA dünya sıralamasında 26.sıraya yükseldi. En son yapılan FIFA dünya sıralamasında 42.sırada bulunan milli takım 16 sıra yükselme başarısı gösterdi.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI, DÜNYA SIRALAMASINDA 16 SIRA YÜKSELDİ!

A Milli Futbol Takımı, FIFA tarafından açıklanan son dünya sıralamasında 16 basamak birden yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Bu önemli yükseliş, takımın son dönemde gösterdiği üstün performansın ve aldığı başarılı sonuçların bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Türkiye’nin Euro 2024 turnuvasında yaşadığı çeyrek final başarısı bu sıralamada 16 basamak artmasında çok önemli rol oynadı.

Son Dünya Kupası ve Copa America şampiyonu Arjantin listenin birinci sırasında yer aldı. Copa America’nın bir diğer finalisti Kolombiya ise bu başarısı sonrası sıralamada kendini ilk 10 içine atan üçüncü Güney Amerika takımı oldu. Sıralamada üç basamak yükselen Kolombiya dokuzuncu sıraya yükselerek ilk 10 içinde kendine yer buldu.

 Euro 2024’te şampiyonluk sevinci yaşayan İspanya ise sıralamada beş sıra yükselerek üçüncü sırada yer aldı. Euro 2024’ün diğer finalist takımı İngiltere ise bir sıra yükselerek sıralamada dördüncü sırada yer aldı.

Son 10 yılın altın jenerasyon olarak nitelendirilen milli takımı olan Belçika ise son turnuvalarda yaşattığı hayal kırıklıkları sonrası sıralamada üç sıra gerileyerek altıncı sıraya geriledi.

A Milli Futbol Takımı’nın dünya sıralamasında 16 sıra birden yükselmesi, Türk futbolunun uluslararası arenadaki gücünü ve potansiyelini bir kez daha ortaya koydu. Bu önemli başarı, hem oyuncular hem de teknik ekip için büyük bir motivasyon kaynağı olurken, taraftarların da gurur duymasına vesile oldu. Milli takımın bu başarısının, gelecekte daha büyük zaferlere kapı aralaması dileğiyle…

Seyfi Emre Ercan

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.