1. Anasayfa
  2. Spor

EURO 2024 ÇEYREK FİNAL HEYECANI

Euro 2024 Çeyrek Final heyecanı bu akşam 19.00’da oynanacak İspanya Almanya maçı ile başlıyor. Türkiye ise çeyrek final maçını yarın 19.00’da Hollanda’ya karşı oynayacak.

EURO 2024 ÇEYREK FİNAL HEYECANI

Türkiye A Milli Takımı, turnuvaya F grubunda başladı. Grubunda aldığı iki galibiyetle beraber grubunu 2. olarak tamamladı ve son 16 turuna kalmaya hak kazandı. Son 16 turunda D grubunu lider bitiren ve o zamana kadar turnuvanın sürpriz takımı olarak nitelendirilen Avusturya ile eşleşti. Bizim çocuklar, Montella önderliğinde turnuvanın sürpriz takımını Merih Demiral’ın attığı 2 golle 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde turnuva ağacına göre Hollanda-Romanya maçının galibiyle karşılaşacak olan milli takımımız, Hollanda’nın Romanya karşısında galibiyetiyle beraber Hollanda ile eşleşti.

Çeyrek Finale Çıkan Takımlar

 İspanya, Almanya, Portekiz, Fransa, İngiltere, İsviçre, Hollanda ve Türkiye

Çeyrek Final Eşleşmeleri

İspanya-Almanya

Portekiz-Fransa

İngiltere-İsviçre

Hollanda-Türkiye

 

Rakibimiz Hollanda’yı Tanıyalım

Hollanda, bir önceki rakibimiz Avusturya gibi D grubunda yer aldı. D grubunu 3.bitiren Hollanda, son 16 turunda Romanya’yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Turnuvanın favorileri arasında gösterilmeseler de her zaman futbol ekolü olan ülkelerden. Şenol Güneş döneminde oynanan son karşılaşmamızda bizi 6-1 gibi rencide edici bir skorla mağlup etmişlerdi. 2015 yılındaysa bizim Hollanda karşısında 3-0’lık galibiyetimiz bulunuyor. Son 16 turunda eşleştiğimiz Avusturya grup maçlarında Hollanda’yı 3-2 mağlup etmişti. Hollanda’nın kadrosunda Van Dijk, Depay, De Jong gibi yıldız oyuncular bulunuyor.

A Milli Takımımızın Turnuvadaki Şansı

Millilerimiz çeyrek finale çıkarak şu anda turnuvanın sürpriz takımı konumuna yükseldi. Diğer 7 takıma baktığımız zaman çeyrek finale çıkması sürpriz olan tek takım bizim olduğumuzu söyleyebiliriz. Hollanda’yı da elediğimiz taktirde Avrupa Şampiyonası tarihimizin en büyük başarısı olan Euro 2008 yarı finaline denk bir başarıya ulaşacağız.

A Milli Takımımızın yarı finale yükselmesi ve kötü giden İngiltere’nin İsviçre’ye elenmesi durumunda İsviçre-Türkiye yarı finalinden “neden final olmasın” hayalleri gün geçtikçe kafamızda daha net canlanıyor.

UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024’ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral’a 2 maç ceza verdi.

A Milli Takımımıza turnuvanın kalan tüm aşamalarında başarılar diliyoruz. Sonu final olsun.

                                                                                                                         Seyfi Emre Ercan

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.