1. Anasayfa
  2. Genel

GIDA İŞLETMELERİNDE KAREKOD UYGULAMASI

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini artırmak amacıyla "Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması"nı hayata geçirdi. Bu yeni uygulama ile tüketiciler, gıda işletmelerinin denetim durumlarını kolaylıkla takip edebilecekler.

GIDA İŞLETMELERİNDE KAREKOD UYGULAMASI

Tüketiciler artık gıda işletmelerinin denetim durumunu mobil cihazlarıyla kolayca takip edebilecekler. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması” ile işletmelerin güvenilirlik bilgilerine anında erişim sağlanacak.

Bakanlık tarafından her bir işletmeye özel olarak hazırlanan karekodlar, işletmeler tarafından gönüllü olarak https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden indirilip görünür yerlerde sergilenebilecek. Tüketiciler, mobil cihazlarına indirdikleri “Tarım Cebimde” uygulaması aracılığıyla bu karekodları taratarak işletmeye ait kayıt/onay numarası, ünvanı, adresi ve en son yapılan denetim tarihine dair detaylı bilgilere ulaşabilecekler. Uygulamanın amacı, tüketicilerin güvenilir gıdaya erişimini sağlamak ve Bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetimlerin şeffaflığını artırmak olarak belirlendi. “Tarım Cebimde” uygulaması üzerinden yapılan sorgulamalar sayesinde tüketiciler, işletmelerin güncel denetim durumlarına anında erişebilecekler.

Gıda işletmeleri ise https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden “İşletme Karekod Oluşturma” linkine tıklayarak uygulamaya dahil olabilecekler. Gerçek kişi veya tüzel kişi işletmeler için gerekli bilgiler girilerek oluşturulan karekod içeren belgeler, işletmeler tarafından tüketicilere sunulmak üzere hazırlanabilecek.

Bu yenilikçi adım ile Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin gıda güvenliği konusunda bilinçlenmesine ve güvenilir gıda tedarik sürecinde şeffaflığın sağlanmasına önemli katkılar sağlıyor.

Fatma Tecirli

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.