1. Anasayfa
  2. Spor

GENÇ SATRANÇÇILARIMIZDAN AVRUPA ZAFERİ

Türkiye satranç alanında Avrupa'da büyük başarılar elde etmeye devam ediyor. Türkiye, Yunanistan'ın Rodos Adası'nda 20-28 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'ndan önemli bir zaferle döndü.

GENÇ SATRANÇÇILARIMIZDAN AVRUPA ZAFERİ

Avrupa Satranç Birliği (ECU) tarafından organize edilen şampiyonada Türkiye, 12 yaş kızlar kategorisinde birinci olurken, 12 yaş genel kategoride ikinci olma başarısını gösterdi. Apaydın Satranç ve Spor Kulübü’nden Neris Hatuk ve Tuana Abak’tan oluşan 12 yaş kızlar takımımız birinci olurken, Fatma Yılmaz Spor Kulübü’nden Baver Yılmaz, Sarp Şahin, Mehmet Alper Çelebi ve Çınar İçöz’den oluşan 12 yaş genel takımımız ise ikinci oldu.

Bireysel sıralamalarda da Türk sporcularımız dikkat çekici başarılar elde etti. Baver Yılmaz, 12 yaş genel kategoride 1. masada birinci olurken, Mehmet Alper Çelebi 3. masada ikinci, Sarp Şahin ise 2. masada üçüncü oldu. 12 yaş kızlar kategorisinde Tuana Abak 1. masada birinci oldu. 18 yaş genel kategoride ise IM Adar Tarhan 1. masada ikinci, FM Arda Çamlar ise 2. masada ikinci sırada yer aldı. Turnuvada yaşanan bu başarıların ardından, kupa ve madalyalar Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay tarafından sporcularımıza takdim edildi. Bu anlar, salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Şampiyonaya Türkiye, Yunanistan, Avusturya, Ermenistan, Belçika, Hırvatistan, Almanya, Estonya, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovenya, Ukrayna, İsviçre, Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail’den toplam 190 sporcu katıldı. Türkiye’yi, 12 yaş genel kategoride Fatma Yılmaz Spor Kulübü’nden Baver Yılmaz, Sarp Şahin, Mehmet Alper Çelebi, Çınar İçöz, 12 yaş kızlar kategorisinde Apaydın Satranç ve Spor Kulübü’nden Neris Hatuk, Tuana Abak, 18 yaş genel kategoride Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü’nden Adar Tarhan, Arda Çamlar, Hayri Beyhun Şenel, Tunahan Yıldız, Muhammed Emin Arslan, 18 yaş kızlar kategorisinde Haznedaroğlu Satranç Spor Kulübü’nden Eylül Ceren Gedik, Ilgın Destina Nurdoğan ve İlayda Acar olmak üzere toplam 14 sporcu temsil etti. Sporcularımıza 4 antrenör eşlik etti.

Türk satrancının uluslararası alanda elde ettiği bu başarılar, gelecekte daha büyük zaferlerin habercisi niteliğinde. Genç sporcularımızı ve onların başarılarında emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

Fatma Tecirli

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.