1. Anasayfa
  2. Spor

POTANIN KRALİÇELERİ SEZONU 4 KUPA İLE KAPATTI

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, 2023-2024 sezonunu FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası, EuroLeague ve Türkiye Ligi şampiyonlukları ile sezonu 4 kupa ile noktaladı.

POTANIN KRALİÇELERİ SEZONU 4 KUPA İLE KAPATTI

Fenerbahçe Alagöz Holding, 2023/2024 sezonunu adeta destansı bir şekilde tamamlayarak müthiş bir başarıya imza attı. Ligde 35 maçın tamamını namağlup olarak kazanan sarı-lacivertliler, bu sayede ard arda 6. kez Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) şampiyonu oldu. Fenerbahçe Alagöz Holding, sezon boyunca gösterdiği dominant performansla zafere uzanırken, bu başarıda 4 kupayı müzesine götürmesi de büyük rol oynadı. Sezonu FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası ve EuroLeague şampiyonluklarıyla tamamlayan Fenerbahçe, son olarak da TKBL şampiyonluğuna ulaşarak adeta tarihi bir başarıya imza attı. Fenerbahçe Alagöz Holding, final serisinde Çukurova Basketbol ile karşılaştı. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan ilk maçta Çukurova Basketbol’un başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu’nun rahatsızlığı nedeniyle oyundan ayrılması ve yerine Mutlu Demir’in geçmesi maçın dengesini etkiledi. Çukurova Basketbol, savunma hataları ve top kayıplarından dolayı geriye düşerken, Fenerbahçe Alagöz Holding ise boyalı alandaki hakimiyeti ve ikili oyunlardan bulduğu sayılarla farkı açmayı başardı. Sevgi Uzun’un dış atışlarıyla da etkili olan Fenerbahçe, rakibini oyun dışında tutarak galibiyete uzandı ve altın madalyanın sahibi oldu. Fenerbahçe Alagöz Holding’in madalya ve kupası, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Türkiye Basketbol Federasyonu As Başkanı Ömer Onan tarafından takdim edildi. Bu tarihi başarıda emeği geçen tüm Fenerbahçe Alagöz Holding camiasına ve taraftarlarına tebriklerimizi sunuyoruz!

AVRUPA’NIN EN İYİ KADIN BASKETBOL TAKIMI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kadın basketbol takımı ile bir araya gelerek açıklamada bulundu. Başkan Koç, “Fenerbahçe Alagöz Holdig Kadın Basketbol Takımımızı yönetim kurulu odamızda ağılıyoruz. Bu sezon buraya iki kupa getirmişlerdi, şimdi iki kupa daha getirdiler. 3 gün arayla hem Avrupa hem de lig kupasını kazandılar. Sezon başında Türkiye’ye ilk defa FIBA Süper Kupası’nı getirdiler. Devamında Türkiye Kupası’nı kazandılar. Bir başkan, yönetici olarak daha ne isteyebiliriz ama daha da önemlisi takımımızın sahaya çıktığı zaman her daim kazanabileceğini bilmek, geri düştükleri zaman dönebileceklerine inanmak, maç seyrederken büyük lüks. Toplamda bütün kulvarlarda 57 maçta 55 galibiyet aldık. Bu da olağanüstü istatistik. Tüm camiamız adına sizlere teşekkür ediyorum. Gurur duyuyorum. Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. ‘Buraya gelmek zor, burada kalmak daha da zor’ diye geçen sene söylemiştim. Burada kaldık ve üstüne koyarak devam ettik. 4 kupa aldık. Kayıtsız şartsız ve tartışmasız Avrupa’nın en iyi kadın basketbol kadın takımı olduğumuzu sahada gösterdiniz.” ifadelerine yer verdi.

Ahmet Furkan ÖZLER

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.