1. Anasayfa
  2. Kültür

KONYA’DA ‘DELİ BAYRAMI’

KONYA’DA ‘DELİ BAYRAMI’

Efsane yazar Turgut Özakman’ın 1987 yılında kaleme aldığı “Deliler” oyunu, DasDas sahnesinde “Deli Bayramı” olarak yeniden hayat buldu. Oyun, unutulmaz karakterlerin maceralarını izleyicilere yeniden yaşatırken güçlü komedi unsurlarıyla da gönülleri fethediyor. “Deli Bayramı” nın unutulmaz repliklerinden birini hatırlamak gerekirse: “Kimi turşu kurar kimi fabrika ama biz deliyiz, biz hayal kurarız.” Oyun, geçmişle bugün arasında eğlenceli bir köprü kurarak izleyicilere nostaljik bir yolculuk sunuyor. Delilerin turşu kurmak yerine hayal kurduğu o eşsiz dünyaya, modern bir bakış açısıyla tekrar adım atılıyor.

Yazar Turgut Özakman’ın kaleminden çıkan bu muhteşem eserin süpervizörlüğünü usta oyuncu Metin Akpınar üstlenirken yönetmen koltuğunda ise Mert Fırat oturuyor. Oyunun dekor ve ışık tasarımı Cem Yılmazer, müzikleri Tolga Çebi, kostüm tasarımı Eylül Gürcan ve kareografi Gizem Erden’e ait. 

Oyuncu kadrosunda Ali Çakır, Ayşegül Cengiz, Büşra Alnıtemiz, Cansu Boz, Didem Balçın, Erdi Güçlü, Hande Özkurt, Hakan Kahraman, Kadir Burak Baydar, Mert Fırat, Nila Fırat, Özgün Aydın ve Rana Büyükyılmaz gibi başarılı isimler yer alıyor. “Deli Bayramı”, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken 80’lerin ruhunu yeniden canlandırıyor.

Zeynep ŞAHİN

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.