1. Anasayfa
  2. Spor

PREMİER LİGDE ZİRVE YARIŞI

PREMİER LİGDE ZİRVE YARIŞI

Premier ligde sezonun bitmesine sayılı hafta kalmasıyla zirveye yerleşme yarışı alevlendi ve tüm futbolseverlerin de gözünü buraya çevirmelerine neden oldu. Bir tarafta zirvenin en büyük taliplerinden birisi olup son altı sezonun beşinde bu kupayı kazanan Manchester City, diğer tarafta prime kadrosunda büyük ölçüde değişikliğe giden ve hala göz dolduran bir futbol sergileyen Liverpool var. Öteki tarafta ise bir müddet zirveden uzaklaşan ama 2024’e müthiş başlayan kupalara aç bir Arsenal görmekteyiz.

Liverpool bu ay ilk maçını Nottingham Forest deplasmanında oynadı. Kırmızılar oyuna sonradan giren Uruguaylı yıldızı Darwin Nunez’in 90+9’da attığı golle maçı 1-0 kazandı ve lig yarışında herhangi bir sürprize izin vermediler. Ve geldik ligdeki haftanın maçına. Liverpool ve Manchester City’nin oynadığı herkesin sonucunu yakından takip ettiği maç, Kloop ve Guardiola’nın sezon sonu takımdan ayrılacak olmaları sebebiyle bu maç ayrı bir özeldi. Maça Trent, Alisson ve Konate gibi büyük eksiklere çıkan Liverpool maçın ilk bölümünde pek aktif olamadı ve rakiplerinin ataklarını karşıladılar. Bu ataklar sonucunda duran toptan John Stones ile üstünlüğü yakalayıp soyunma odasına City önde gitti. İkinci yarıda ilk devrenin tersine Liverpool’un oyunu açılmıştı ve City defansta zorlandı. Bu akınlar beraberinde Kırmızılar penaltı kazandı ve maç Alister’ın penaltı golüyle eşitlik sağlandı. Geriye kalan zamanda da Liverpool’un oyun üstünlüğü devam etti ama skor tablosunda herhangi bir değişiklik yaşanmadı, maç 1-1 sona erdi. Her iki takımda 1 puana razı oldu.

Arsenel 2024’e müthiş başladı. Topçular son 3 maçlarında toplam 12 gol atıp kalelerinde sadece 2 görüp hem defansif açıdan hem de ofansif açıdan ne kadar iyi olduklarını da gösterdiler. Her ne kadar ligde averaj farkıyla lider olsalar bile önlerinde ligin zirvesini oldukça yakından ilgilendiren bir City maçı bulunuyor.

İbrahim Halil ALTUNDAĞ

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
16920877471822465561

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.