1. Anasayfa
  2. Etkinlik

SELÇUKLU BELEDİYESİ’NDEN ECDADIN MİRASINA YOĞUN İLGİ

SELÇUKLU BELEDİYESİ’NDEN ECDADIN MİRASINA YOĞUN İLGİ

Selçuklu Belediyesi “Anadolu’nun Diriliş Destanı Çanakkale” etkinliği kapsamında ecdada olan vefayı sürdürüyor. Etkinlik için Çanakkale’den gelen gezici müze, ilk olarak M1 Konya AVM ardından Kule Site AVM’de yerini aldı. Yapılan sergide Çanakkale Savaşları dönemine ait mühimmat, silah, üniforma, Türk bayrağı ve normal gündelik yaşamda kullanılan eşyalar gibi birçok eserin orijinalleri ve replikaları cam vitrinlerde sergilendi. Ayrıca düzenlenen sergide Milli Mücadele dönemine ait resimler, fotoğraflar ve hatıra notlarıda yerlerini aldı. Sergi alanında görevli olan, alanında uzman rehberler de şanlı zafer hakkında merak edilenleri yanıtladılar. Serginin düzenlendiği fuar alanında Milli Mücadele dönemine ait üniformalarıyla temsili olarak nöbet tutan askerler tarafından şehitlerin hatırası yaşatıldı.

“Anadolu’nun Diriliş Destanı Çanakkale” sergisi hakkında bilgiler veren Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Kılavuzu Ali Murat Kalegil,” Çanakkale Savaşlarını, destanı, ruhunu anlatmaya ve yaşatmaya gayret gösteriyoruz. Bu vesileyle Selçuklu Belediyesi’nin de burada 18 Mart etkinlikleri için misafir olarak katıldık. Müzemiz 26 masa, 73 çeşitten oluşan bin 90 adet savaş malzemesinden oluşuyor. Genel olarak Çanakkale Savaşlarıyla ilgili anlayabileceğiniz, anlatabileceğimiz, anımsatabileceğimiz, önemli olan her ne varsa hepsini müzemizde gözlemleyebiliyorsunuz.” ifadelerine yer verdi.

109 YIL ÖNCE YAZILAN DESTANI BÜYÜK GURURLA ANLATIYORUZ

109 yıl önce ecdadın yazdığı tarihi destanı gurur verici bir şekilde herkese anlatılması gerektiğini belirten Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneği Başkanı Turgay Güleç, “En azından belki o coğrafyada bulunmak, onların aziz hatıralarını yerinde yad etmek daha doğru olur ama yine de 109 yıl önce ecdadımızın yazdığı o tarihi destanı bugün gururla anlatıyoruz. Orada yaşanan kahramanlıkları yad etmek önemli fakat hangi değer yargıları için can verdiler onu mutlaka bugün sorgulamamız ve bunu herkese de anlatmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Beyza DEMİREL

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 2
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.