1. Anasayfa
  2. Kültür

KÜLTÜR YOLCULUĞUNA ÇIKANLARIN DURAĞI İSHAK PAŞA SARAYI OLDU

KÜLTÜR YOLCULUĞUNA ÇIKANLARIN DURAĞI İSHAK PAŞA SARAYI OLDU

Osmanlının Anadolu’da inşa ettiği en önemli eserler arasında yer alan Ağrı dağının eteklerinde bulunan Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshak Paşa Sarayı sömestr tatilinde kültür yolculuğuna çıkan aileleri ağırlıyor.

İlçenin güneyinde kartal yuvasını andıran bir tepenin üzerinde bulunan, Osmanlının Lale devrinde yaptırdığı sarayın yapımı 1685 yılında Çolak Abdi Paşa tarafından başlatılmış ve 1784 yılında Küçük İshak Paşa zamanında tamamlanmıştır.

İshak Paşa sarayı yılın her döneminde yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlıyor. 2022 yılında 226 bin 600 2023 yılında 213 bin ziyaretçisi olmuştur.

İshak Paşa sarayı Selçuklu mirasının izler taşır. Aynı zaman da batı kökenli olarak barok, gotik, rokoko ve ampir mimarilerinden de izler taşıyan sarayın yerleşkesinde cami, kütüphane, odalar, surlar, türbe, iç ve dış avlular, divan ile hareket salonları yer alıyor.

Yerli ve yabacı turistler, 2000 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan ve görkemli mimarisi ile dikkat çeken sarayda bol bol fotoğraf çektirmekle beraber Ehmede Xani Türbesi, Eski Beyazıt Camisi ve Urartu kalesinin de ziyaret etti.

Şükran YILDIRIM

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
17017593292125449591

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.