1. Anasayfa
  2. Genel

ASRIN FELAKETİNDE YARALAR HIZLA SARILIYOR

ASRIN FELAKETİNDE YARALAR HIZLA SARILIYOR

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yarın 1’inci yıldönümü. 53 bini aşkın vatandaşın acısı hâlâ yüreklerde. Asrın felaketinin vurduğu 11 ili ayağa kaldırmak için seferber olan devlet, yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edecek.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’da büyük yıkımlara yol açan 6 Şubat depremlerinin yıldönümü. 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği, 107 bini aşkın vatandaşın yaralandığı depremlerin acısı hâlâ ilk günkü tazeliğini koruyor. Devletin tüm kurumları, yıkılan kentleri yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Asrın felaketinin yaraları, asrın dayanışması ile sarılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da yapımı tamamlanan 7 bin 275 konutun teslim törenine katıldı. Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin en çok yıkıma yol açtığı kentlerden Hatay’da tamamlanan deprem konutları elektronik ortamda yapılan kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildiği törende bir konuşma yaptı. Deprem felaketinde yitirilen canların yüreklerdeki acısının hala taze olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletimiz tüm imkanlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek olmuştur.” dedi.

Erdoğan, İslahiye’deki Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı. Depremin ardından bir sene geçse de toprağa verilen her bir canın acısını yüreklerinde ilk günkü tazelikle hissettiklerini vurgulayan Erdoğan, Gaziantep ve ilçelerinde vefat eden 3 bin 904 vatandaşla tüm deprem şehitlerini rahmetle andı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
16805976532035344258

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.