1. Anasayfa
  2. Genel

BELEDİYELER KONYA’DA BULUŞTU

Dünya Belediyeler Birliği olarak da bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi “Geleceği Tasavvur Etmek” temasıyla Konya’da gerçekleştirildi.

BELEDİYELER KONYA’DA BULUŞTU

Dünya Belediyeler Birliği (UCLG), 26-28 Ekim tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Geleceği Tasavvur Etmek” temasıyla Dünya Konseyi’ni düzenledi. Konsey’e, dünya genelinden 50 ülkeden 400’e yakın yerel ve bölgesel yönetim temsilcisi ile yedi kıtadan konuklar katıldı.

Konsey’in ilk günü, CEMR Bölge Teşkilatı toplantısıyla başladı. Ardından “Politika Tartışması: Kent Hakkı: Müştereklerin Geri Kazanılması”, “Politika Tartışması: Herkes İçin Fırsatlar: Finansman ve Ekonominin Yeniden Tanımlanması” toplantıları yapıldı.

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Politika Tartışması: Kent Hakkı: Müştereklerin Geri Kazanılması” konulu oturuma katılarak yaptığı açılış konuşmasında, “Konyamızdaki hoşgörü, çeşitlilik ve birlikte yaşama ruhu, şehrimizin dokusuna işlenmiştir. Bugün ve hafta boyu sürecek olan beraberlik ruhunu, sizlerin de yakından hissetmenizi temenni ediyorum. Dünya Konseyimiz başlarken sizleri şehrimizi tam olarak deneyimlemeye davet ediyorum. Sizlerin de tecrübe edeceği gibi Konya, hiçbir şehirde eşi bulunmayan bir manevi havaya ve sıcaklığa sahip bir şehirdir. Şehrimizin geleneklerinin, canlılığının ve misafirperverliğinin üzerinizde etki bırakacağına yürekten inanıyorum. Buradan elde edeceğimiz sonuçların, insanlığın ilerlemesine katkıda bulunacağına eminim.” dedi.

Konsey’in ikinci günü, UCLG Mali Yönetim Komitesi, UCLG Tüzük Komitesi ve UCLG Avrasya Kurulu toplantıları yapıldı.

Konsey’in üçüncü ve son günü ise UCLG Yönetim Kurulu ve UCLG Dünya Konseyi toplantıları gerçekleştirildi. Başkan Altay, Dünya Konseyi toplantısında UCLG Başkanlığını resmen devraldı.

UCLG Dünya Konseyi Gala Kültürel Programı Düzenlendi

Konsey kapsamında, 27 Ekim Cuma günü de UCLG Dünya Konseyi Gala Kültürel Programı düzenlendi. Programa, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabiî Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Abdullah Ağralı, Meryem Göka ve Mustafa Hakan Özer, UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz, dünya genelinden 400’e yakın yerel ve bölgesel yönetim temsilcisi ile protokol üyeleri katıldı. Programda, Konya’nın kültürel ve sanatsal değerlerini yansıtan çeşitli gösteriler sunuldu.

UCLG Yönetim Kurulu ve UCLG Dünya Konseyi toplantısında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dönem Başkanlığı görevini devralan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu önemli görevi üstlenmesinden dolayı tebrik edildi.

Altay’ın, UCLG Başkanlığı döneminde, yerel demokrasinin güçlendirilmesi, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasında yerel yönetimlerin rolünün artırılması ve küresel ölçekte yerel yönetimler arasında iş birliğinin geliştirilmesi gibi konularda önemli çalışmalar yapacağına inanılıyor. Emircan TURANOĞLU

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.