1. Anasayfa
  2. Genel

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA

CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA

Cumhuriyetimizin 100. yılı Konya’da çoşkuyla kutlandı.Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı yayınladığı kutlama mesajında “Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin 100.yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır.” dedi.

Cumhuriyetimizin 100.yılı Konya’da coşkuyla kutlandı. Konya’da cumhuriyet bayramına özel organizasyonlar yapıldı. 29 Ekim günü cumhuriyet bayramına özel Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Valiliği’nin düzenlediği etkinlikte Kılıçarslan Meydanından Atatürk Anıtı’na Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde yürüyüş yapıldı. Yine akşam saatlerinde fener alayı etkinliği düzenlendi.Konya’da yer gök kırmızı beyaza büründü. Konya’da genciyle, yaşlısıyla yediden yetmişe herkes Cumhuriyet’in 100. Yılını coşkuyla kutladı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı yayınladığı kutlama mesajında “Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin 100.yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Unutmayalım ki, bu Cumhuriyetin kurulması yolunda canlarını veren kahramanlarımızın vermiş olduğu son nefes, bizlerin şu anda aldığı nefestir. Başta Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman askerlerimizi, vatanları uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor ve Cumhuriyetimizin nice 100 yıllar yaşamasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. Nursena KELEŞ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.