1. Anasayfa
  2. Genel

OPENAL, CHATGPT’NİN EĞİTİMDE YER ALMASINI HEDEFLİYOR

ChatGPT, müfredat materyallerinden quiz, test, ders planı hazırlama veya münazara gibi öğrencilere yardımcı olacak personalar yaratmada kullanılması hedefleniyor.

OPENAL, CHATGPT’NİN EĞİTİMDE YER ALMASINI HEDEFLİYOR

OpenAl, paylaştığı bir blog gönderisiyle birlikte öğretmenlere ChatGPT’nin nasıl kullanabileceklerini aktardı. Bir süredir öğrencilerin ödev yaptırmak ve tez yazdırmak gibi işler için kullandığı araç, öğretmenlerin radarına daha önceden girmişti. Birçok öğretmen bu yüzden öğrencilerin yapay zekadan destek almasına sıcak bakmıyordu.

OpenAl, ChatGPT’nin eğitim tarafındaki imajını düzeltmek istiyor. Bu durumda şirket, sınıflarda ve derslerde ChatGPT kullanımı gibi düşünceleri ön plana çıkarıyor. Şirketin paylaştığı kullanım alanları arasında müfredat materyallerinden quiz, test, ders planı hazırlama gibi öğrencilere yardımcı olmasını sağlayan amaçlar yer alıyor.

Şirket özellikle İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar için çeviri ve doğru metin yazımı görevleri için ChatGPT’den faydalanılabileceğini belirtiyor. OpenAl paylaştığı gönderide eğitimcilerin deneyimlerine birinci ağızdan yer vermeyi tercih ediyor.

Şirketin paylaştıklarına göre, içeriklerin bir insana mı yok yapay zekaya mı ait olduğunu belirlemek üzere geliştirilen yapay zeka dedektörleri pek de doğru sonuçlar vermiyor. Şirket konu hakkında şu ifadeleri kullanıyor: “Bunların hiçbirinin yapay zeka tarafından üretilen ve insan tarafından üretilen içeriği güvenilir bir şekilde ayırt ettiği kanıtlanmamıştır.”

Öğretmenler sınıfta ChatGPT kullanımının yanı sıra ChatGPT’yi bir asistan olarak da kullanabilir. Şirket, ChatGPT’yi asistan olarak kullanmak isteyen öğretmenlerin şöyle komut vermesi gerektiğini belirtiyor: “Öğretmenlerin bir ders planlamasına yardımcı olan arkadaş canlısı ve yardımsever bir öğretim koçusun.”

Yeni yapay zeka teknolojilerinin eğitimde kendine yer bulması ilerleyen zamanlar için ne gibi dönüşümlere yol açacağı konusunda merak uyandırıyor. Ersin UÇAR

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.