1. Anasayfa
  2. Kültür

IDENTİTY (KİMLİK)

IDENTİTY (KİMLİK)

Fırtınalı bir gecede, yolları bir motelde kesişen 10 insanın yaşadıkları korku ve gerilimi konu alan filmin yönetmeni James Mangold’tur. 2003 yapımlı filmin baş karakterleri; John Cusack, Ray Liotta ve Amanda Peet’tir.

Yolları kesişen 10 kişi; bir limuzin şoförü, hayat kadını, bir mahkûm ve onu nakleden bir polis, bir televizyon yıldızı, bir çift ve 3 kişilik aileden oluşur. Sıra sıra cinayetler işlenmeye başlandığında arabada ölen insanların cesetlerine ulaşılmaması çeşitli soru işaretleri yaratır. İşin ilginç kısmı ise tüm herkesin doğum tarihinin aynı olmasıdır. Filmin ilerleyen sahnelerinde motel sahibiyle birlikte 11 kişinin tek bir bedende toplandığı ve dissosiyatif kimlik bozukluğuna sahip Malcolm Rivers adlı bir hastanın kişilikleri olduğu anlaşılır.

Malcolm Rivers, 6 kişiyi öldürerek cinayetler işlemiştir. İdam kararı alınmıştır fakat Dr. Mallick, Rivers ’in bu cinayetleri hastalığı yüzünden işlediğini kanıtlamak istemektedir. Bu nedenle idamdan 20 saat önce yargıç aranmış ve tekrar kurul toplanmıştır. Avukat ve doktorlarında bulunduğu masada tekerlekli sandalyeye bağlanmış Malcolm’u görmekteyiz. Motel odası diye bir yer yoktur ve oradaki toplam 11 kişi de Malcolm’un ta kendisidir. Fakat cinayeti bu 11 kişiden biri işler. Dr. Mallick’e göre cinayeti limuzin şoförü işlemiştir.

Motel odası Malcolm’un zihninde gerçekleşmektedir. Film boyunca izleyici çeşitli teoriler üretebilir ve kafaları çok kez karışabilir. Melike HUMAN 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
photo1655452910

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.