1. Anasayfa
  2. Genel

SANATA ROBOT SÜRPRİZİ

SANATA ROBOT SÜRPRİZİ

Yeni dünyanın gelişmesiyle hayatımıza giren teknolojilerin yerleri çok farklı olmaya başladı. Hayatımızın her alanında yanımızda olan teknolojilere gün geçtikçe daha yenileri de ekleniyor. Bilim adamlarının çalışmalarıyla dünya artık insanlara ihtiyaç duymadan birçok işi yürütebiliyor. Geçtiğimiz günlerde teknolojiye bir yenilik daha getiren bilim adamları yeni robot üretti. Güney Kore’de insanlara sergilenen robot görenleri şaşkına çevirdi.

Güney Kore’de geliştirilen “EveR 6” isimli robot, yaklaşık Seul’da 1000 kişilik seyirci önünde bir ilke imza atarak Güney Kore ulusal orkestrasının orkestra şefliğini yaptı. 60’tan fazla müzisyenin katılımıyla gerçekleşen müzik resitali bir robot üzerinden yönetildi. Güney Kore enstitüsü tarafından üretilen robot hareket ve insanları taklit etme yeteneği ile donatılarak üretildi. Sahneye çıkarak bir insan gibi davranan robot, ilk olarak insan yüzüne benzerliğiyle şaşırttı. Kore ulusal Tiyatrosu’nda Sahneye çıkıp ,insanlara eğilerek selam verip şef kürsüsüne yöneldi ve 2 koluyla çubuğu oynatmaya başladı. Birçok müzik aletinin seslerini algılayarak onlara öncülük eden robot, müziği idare etmeye çalıştı. Sahnedeki performansıyla şaşırtan robot, orkestrayı başarılı şekilde idare etmeyi başardı. Bilim adamlarının robotun zayıf yanının müziği çok fazla dinleyemediği ve sağır olarak sadece program üzerine kurulmuş olduğu açıklandı.

Bunun üzerine robotla beraber şeflik yapan choi Soo-yeoul şunları söyledi: “Robot bu kadar ayrıntılı hareketleri hayal ettiğimden çok daha iyi yapabildi.” Dedi. Daha nice yeni teknolojinin belki de yeni robotların dünyamıza gelmesi için çalışılan bu teknoloji bunun gibi birçok ilke atacağa benziyor. Burak KARAGÖZ 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.