1. Anasayfa
  2. Selçuklu'da Yaşam

KONYA’NIN GÖZDESi MERAM BAĞLARI

KONYA’NIN GÖZDESi MERAM BAĞLARI

Medeniyetler şehri Konya’nın nadide parçalarından biri olan Meram Bağları; Evliya Çelebi’nin de Seyahatname adlı eserinde övgü ile bahsettiği yerlerden bir tanesidir. Hala doğasının güzellikleriyle vazgeçilmez bir kültür parçası olarak gönüllerde taht kurmaktadır . Meram Bağları Konya Meram’da bulunan tarihin bütün dönemlerinde göz çarpıcı bir doğaya sahip olmuştur, gerek havası, suyu insana verdiği huzur ile sık tercih edilen bir yer olmuştur. Bugün ise Konya halkının ve diğer turistlerin sık sık ziyarette bulunduğu ormanlık güzel bir mesire alanıdır. Fakat burada ne yapabiliriz diye düşünüyorsanız buranın sadece bir bağ olduğunu aklınızdan çıkarmalısınız. Konya turistik anlamda oldukça ilgi çeken bir şehir. Buraya gelen herkesin ilgisini çekecek kafe ve restoranların çeşitlendirilmiş bir yapısıyla birlikte bağlarda hala o eski doğallığı yakalayabiliyorsunuz.

Eskiden büyük bir arazi olarak konumlanan yer şuan Konya’nın ve kültür tarihinin en gözde mekanlarındandır. Meram Bağları ‘nı gezintilerken bir yandan yöresel yemekleri de unutmayıp tadına bakmak önemlidir yöresel yemeklerin başında etliekmek geliyor. Konya’nın milli yiyeceği olarak da bilinen lezzetlerden bir tanesi hiç şüphesiz etliekmektir. Etliekmeğin lezzeti ustaların maharetinde gizli olsa da yeşillikler arasında unutulmaz bir akşam yemeği eşliğinde bu lezzetle buluşmak sizin adınıza çok daha cezbedici olur. Bir diğer lezzetse Konya Fırın Kebabı Konya’nın en bilinen ve tercih edilen lezzetlerinden bir tanesi olan Fırın Kebabı; etin yağlı veya yağsız bir şekilde servis edildiği bir yemektir. Kemiksiz et lezzetini pide ile birlikte tatmak ve Meram’da eşsiz doğallığı içinize çekmek için tek yapmanız gereken buradaki mekanlardan birine gitmek olacaktır. Meram Bağları’na gidip yenilmesi gereken lezzetlerin başındadır. Doğasıyla ve lezzetleriyle eşsiz güzellik sunan Meram Bağları’nı ziyaret etmek karşılığında herhangi bir ücret ödemeyecek olup günün istenilen saatinde ziyarete açıktır. Konya’ya gelen hemen hemen her seyahat severin mutlaka ziyaret ettiği bu bağlarda özellikle yaz aylarında dolan Meram Çayı ile görsel açıdan kusursuz bir görüntü elde edilebildiği söylenebilir. Her mevsimde ayrı bir güzelliğe sahip olan Meram Bağları’na sonbaharda sarı yapraklar eşlik edip büyüleyici bir manzaraya şahit edip insanların hiç gitmeyeceği dakikalarca kendileriyle başbaşa kalıp doğayla iç içe olacakları bir alandır . Ziyarete gelen insanların da fotoğraf çekmek için yer kolladıklari bir alandır . Meram bağlarının Meram Bağları adlı türküsü de Meram Bağları’na bir hatıra olarak kalmıştır.

Bağ-ı Meram olarak da bilinen Meram Bağları Meram ilçesine bağlı bağlara gidiş için özel aracınızla veya toplu taşıma ile seyahat edebilme şansınızın olduğunu ifade etmek gerekir. Konya’nın en merkezi noktası olan Alaaddin Bulvarı’ndan sadece 7 km uzaklıkta bulunan bu bölgeye ulaşım için Yeni Meram Caddesi istikametinde ilerlemeniz gerekir. Eğer aracınız yoksa toplu taşıma tercihinde bulunacaksanız hem dolmuş hem de minibüsleri tercih edebilirsiniz. 1, 2, 4 numaralı Konya Büyükşehir Belediyesi otobüslerine bindiğinizde bu otobüslerin sizi doğrudan Meram Bağları bölgesine ulaştıracaktır. Otobüslerin kalkış yeri ise Konya’nın kalbi sayılan Alaaddin Bulvarı üzerindeki Teksas Durağı’dır. Tuğçe ÜNVEREN

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.