1. Anasayfa
  2. Bilim

SOSYAL MEDYA HESAP TACİRLERİ

SOSYAL MEDYA  HESAP TACİRLERİ

Daha önce hiç takip etmediğimizden emin olduğumuz halde herhangi bir paylaşımıyla aslında takipçisi olduğumuzu fark ettiğimiz hesaplar olmuştur. Eğer bu durum yaşanmışsa evet o hesap satılmıştır ve siz de hesap satışı fiyatını belirleyen unsurlardan biri olmuş olabilirsiniz.

Günümüzde birçok alan hedef kitlelerine ulaşabilmek için sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır. Bu alanların yanı sıra yasa dışı bahis siteleri ve diğer illegal fikirlerin bulunduğu hesaplar da buna dahil…

Asıl amacın büyük kitlelere ulaşmak ve etkileşimlerini arttırmak olduğu bu yöntemin kendi içerisinde ekonomik bir boyutu oluşmuş durumda. Peki nasıl?

Uygun fiyatlı çok takipçili satılık hesap

Sosyal medyada kullanılan ‘bot hesap’ tabiri uzun süredir bilinen hatta ticareti yapılan bir konudur. Yapılan kısa araştırmalarla çok sayıda suni takipçi ve etkileşim satın alınabiliyor. Ancak ticaret çarkının bundan ibaret olduğunu söylememiz yeterli olmaz.

Bir de organik takipçili satılık hesaplar vardır. Burada başta ilgi duyarak takip eden çok sayıda tekil kullanıcı aynı zamanda gerçekleşen bu alışverişin değerini belirleyen bir nitelik oluyor. Hesabın el değiştirmesi sonucu kullanıcılar da ummadıkları içerik ve hesaplara maruz kalıyor. Bilişim Uzmanı Tolga Mürtezaoğlu’na bu el değiştirme işlemi, kullanıcıların ilgi duymadığı hesap ve paylaşımlarla karşılaşmasının sebeplerinin başında geliyor.

Takip edilen hesapların azalması değil artması tehlikeli

İstenmeyen içeriklerle karşılaşmanın bir diğer nedeni ise verilen izinlerdir. Mürtezaoğlu’na göre kullanıcının kendi hesabı çalınmasa bile farkında olmadan izin verdiği uygulama ve web siteleri sebebiyle potansiyel satılık takipçi durumuna düşmek mümkün.

Sosyal medyayı kullanırken tanıdığımız kişiler dışında ilgi duyduğumuz alanlara yönelik içerikler üreten ve paylaşımlar yapan hesapları da takibe alıyoruz. İstenmeyen içeriklerle karşılaşmamak satılık takipçi, konumuna gelmemek için alınabilecek en temel önlem sıkça takip listesini kontrol etmektir. Bunun yanı sıra sosyal medya platformlarında verilen izinlerin gözden geçirilmesidir. Melike HUMAN

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.