1. Anasayfa
  2. Genel

KAZANAN SADECE BİZ DEĞİLİZ KAZANAN TÜRKİYE’DİR

KAZANAN SADECE  BİZ DEĞİLİZ KAZANAN  TÜRKİYE’DİR

28 Mayıs’ta yapılan 2. tur seçimlerinde Türk halkı 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandıklara giderek oy kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak 13. Cumhurbaşkanı seçildi.

 14 Mayıs Seçimlerinde salt çoğunluğu sağlayabilen aday bulunamaması sebebiyle 28 Mayıs’ta yapılan 2. tur seçimlerinde Türk halkı 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandıklara giderek oy kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak 13. Cumhurbaşkanı seçildi. Seçimin ardından Cumhuriyet Külliyesi’nden vatandaşlara seslendi. Konuşmasında Türk Halkına teşekkür eden Başkan Erdoğan kimsenin kaybetmediğini 85 Milyonun kazandığını dile getirdi.

Seçim süresince miting ve programlarında vatandaşlarla söylediği “Duyanlara duymayanlara” şarkısını söyleyen Erdoğan, “Bu millet sevilmez mi? Biz severiz. Kandil’dekiler sevmez, onların uzantıları sevmez ama biz severiz.” dedi.

 

Türk halkı 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandıklara giderek oy kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak 13. Cumhurbaşkanı seçildi. Seçimin ardından Cumhuriyet Külliyesi’nden vatandaşlara seslendi. Konuşmasında Türk Halkına teşekkür eden Başkan Erdoğan kimsenin kaybetmediğini 85 Milyonun kazandığını dile getirdi.

Seçim süresince miting ve programlarında vatandaşlarla söylediği “Duyanlara duymayanlara” şarkısını söyleyen Erdoğan, “Bu millet sevilmez mi? Biz severiz. Kandil’dekiler sevmez, onların uzantıları sevmez ama biz severiz. İşte şu andaki tablo, sevgililerin tablosu. Resmi rakam, 320 bin kişi burada. Yolları söylemiyorum. Havalimanından buraya kadar yollar maşallah tıklım tıklımdı. Sizler Cumhur İttifakı’nı mahcup etmediniz. Cumhur İttifakı’nı bu yolda yalnız koymadınız. Bu yolda beraber yürüdük. Gece gündüz demeden yürüdük. Sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah, Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarına göre milletin Cumhurbaşkanlığı görevini, 5 yıllığına daha kendilerine verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Gerek 14 Mayıs’ta gerek 28 Mayıs’ta tercihini hangi partiden, hangi adaydan yana kullanmış olursa olsun, yurt içinde ve yurt dışında sandık başına giderek iradesine sahip çıkan, demokrasimizin gücünü ispatlayan her vatandaşıma teşekkür ediyorum. Bu süreçte seçimin en sağlıklı şekilde yürümesi için görev yapan kamu personelini, parti temsilcilerini, sandık görevlilerini, müşahitleri, emniyet mensuplarını ve diğer herkesi tebrik ediyorum. Çok partili siyasi hayatımızın en önemli seçimlerinden birinde milletimiz kararını Türkiye Yüzyılı’ndan yana kullanmıştır. Seçimin ilk turunda milletimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin çoğunluğunu Cumhur İttifakı’na vererek yasamadaki tercihini zaten ortaya koymuştu.”

RECEP TAYYİP ERDOĞAN:

“Türkİye Yüzyılı kutlu olsun”

İstanbul’un Fethi’nin 570. yılı hakkında konuşan Erdoğan “Ne mübarek komutan, ne mübarek asker. İnşallah sizleri karşımda bu ecdadın torunları olarak görüyorum. Sizlerle iftihar ediyorum, sizlere inanıyorum, güveniyorum. İnşallah bu seçimleri giriş kapısı olarak gördüğümüz Türkiye Yüzyılı da tarihe işte böyle bir dönüm noktası olarak geçecektir. Dün ‘Türkiye bize, biz de Türkiye’ye ve milletimize emanetiz.’ demiştik. Emanete sahip çıktığınız için sizlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Kelimelere sığmayan şu sevginiz, coşkunuz, vefanız, kadirşinaslığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim hepinizden razı olsun. Bize yeni bir zafer daha yaşatan milletimiz var olsun. Türkiye Yüzyılı kutlu olsun. Büyük Türkiye zaferimiz hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılı’nın tarihe bir dönüm noktası olarak geçeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını Arif Nihat Asya’nın “Dua” şiirini okuyarak sonlandırdı. 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.