1. Anasayfa
  2. Genel

KIZILAY’DAN DEPREM SONRASI KAN BAĞIŞI ÇAĞIRISI

KIZILAY’DAN DEPREM SONRASI KAN BAĞIŞI ÇAĞIRISI

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “İlerleyen günlerde ilave ihtiyaçlar için vatandaşlarımızı tüm Türkiye’de kan bağışına davet ediyoruz.” dedi.

 

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve Malatya, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Adana, Kilis, Şanlıurfa, Osmaniye, Elazığ, Diyarbakır olmak üzere 11 ilde hissedilen deprem Sonrasında Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık vatandaşlara kan bağışı çağırısında bulundu.

Kimler Kan Bağışında Bulunabilir?

18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir. 19 yaşından gün almak, 65’ini doldurmamak gerekir. İlk kez kan bağışında bulunacaklar için üst yaş sınırı: 61 yaşından gün almamış olmalı. Düzenli kan bağışçıları için üst yaş sınırı 65 yaşını doldurduktan, 70 yaşından gün alana kadar kan bağış merkezi doktorunun onayı olmak şartıyla yılda en fazla 1 kez olmak üzere kan bağışlayabilir. Kan bağışında bulunacak olan kişilerin bulaşıcı bir hastalığa sahip olmaması, son bir yıl içerisinde ameliyat olmamış olması ve dövme, piercing, akupunktur gibi uygulamalar yaptırmamış olması gerekir.

Kan Bağışı Nasıl Yapılır?

Konumuza en yakın kan bağışı merkezi veya kan alma birimine giderek kan verme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kan bağışı için kan bağışı merkezlerine başvurduğunuzda size 4 sayfalık bir form verilir. Dolduracağınız sorgulama formunda kişisel bilgilerinizin yanı sıra özel hayatınızla ilgili sorular bulunmaktadır.

Hangi Aralıklarla Kan Bağışında Bulunulabilir?

Erkekler 3 ayda 1, kadınlar ise 4 ayda 1 kan bağışında bulunabilir. Zeynep ŞAHİN

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.