1. Anasayfa
  2. Genel

KAYGI BELİRTİLERİ VE ÖNLEM YÖNTEMİ

KAYGI BELİRTİLERİ VE ÖNLEM YÖNTEMİ

Günümüzde kaygı bozukluğu yaşayan kişi sayısı gün geçtikçe artmaktadır; Kent yaşamının kaosu, gelecekle ilgili endişeler, iş hayatındaki stres ve daha pek çok unsur zaman içerisinde kaygı bozukluğu problemini ortaya çıkarmaktadır.

1.Endişelerinizi Kağıda Not Alın!

Kaygı bozukluğu yaşayanlar, zihinlerinde aynı endişelerin dönüp durduğunu ve bu nedenle uykuya dalmakta bile zorlandıklarını dile getiriyor. Bunun önlemenin yolu ise söz konusu düşünceleri ve endişeleri bir kağıda not etmektir. Daha sonra bu notları gözden geçirmek, kişinin kaygı düzeyinin azalmasını sağlıyor.

2.Belirsizliği Hoş Görmeyi Öğrenmek!

Kaygı bozukluğunun temelinde, belirsizlik ve yarattığı olumsuz hisler vardır. Bu nedenle kaygı bozukluğu yaşayanların belirsizliği hoş görmeyi öğrenmesi ve hayatın her alanında, detayında belirsizliğin olduğunu, hayatın bir parçası olduğunu kabullenerek kendilerini telkin etmeleri gerekir.

3.Korkulan Duruma Maruz Kalma!

Korkulan duruma yeniden maruz kalmak, kişinin kaçınma davranışını önleyerek kişinin kaçınmak için endişe duymasının önüne geçiyor. Örneğin kalabalık ortamlar korku yaratıyorsa kendinizi yavaş yavaş kalabalık bir ortama sokmaya deneyerek, zaman içerisinde daha az zorlandığınızı göreceksiniz. Bu sayede kalabalıktan kaynaklanan endişeler azalıp ortadan kalkacaktır.

4.Kas Gevşetme Egzersizlerini Öğrenmek!

Vücudun gevşemesi psikolojik olarak da rahatlamayı sağlar. Bunun için kas gevşetme egzersizlerin öğrenilmesi gerekiyor. Kaygı düzeyi artığında hemen bu egzersizlerin yapılmaya başlanması kısa surede işe yaracaktır.

Yunus ACAR / Emir Can TURANOĞLU

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.