1. Anasayfa
  2. Teknoloji

GOOGLE TİKTOKU TAHTINDAN ETMEK İÇİN ALTER’İ SATIN ALDI

GOOGLE TİKTOKU TAHTINDAN ETMEK İÇİN ALTER’İ SATIN ALDI

GOOGLE TİKTOKU TAHTINDAN ETMEK İÇİN ALTER’İ SATIN ALDI

Google, içeriklerini geliştirmek ve Tik Tok ile daha iyi rekabet edebilmek için yapay zeka avatar girişimi olan Alter’i yaklaşık olarak 100 milyon dolara satın aldı. Tech Crunch’a verilen gizli paylaşımda kaynak, markaların ve diğer içerik üreticilerinin sanal kimliklerini ifade etmelerine yardımcı olan yapay zeka avatar girişimi Alter’in 100 milyon dolarlık (1.850 milyar dolar) satın alma işleminin 2 ay öncesinde gerçekleştiğini belirtti. Ancak şirketlerin hiçbirinin bu durumu kamuya açıklamadığını söyledi. Alter’in üst düzey yöneticilerinden bazıları, satın almayı onaylamadan Google’a katıldıklarını paylaşmak için LinkedIn profillerini güncelledi. Kaynak, kamuya açık olmayan bilgileri söylediği için anonimlik istedi.

Bir Google sözcüsü, Tech Crunch’a şirketin Alter’i satın aldığını doğruladı ancak anlaşmanın finansal şartları hakkında yorum yapmaktan kaçındı. ABD ve Çek merkezli Alter, oyun ve uygulama geliştiricilerinin avatar sistemlerini uygulamaya aktarmasına yardımcı olmak için tak ve çalıştır teknolojisi sunan bir platform olarak hayatına Facemoji adıyla başladı. Başlangıçta Play Ventures, Roosh Ventures ve Twitter gibi yatırımcılardan 3 milyon dolarlık (54 milyon Türk lirası) yatırım fonu aldı.

Facemoji daha sonra Alter olarak yeniden adlandırıldı. Alter kurucuları Jon Slimak ve Robin Roszka, olay ile ilgili yorum talebine yanıt vermedi. Konu hakkında bilgisi olan bir kişi, Google’ın içeriklerini iyileştirmek ve hızlandırmak için Alter’i kullanmayı umduğunu söyledi.

Ersin UÇAR / Emir Can TURANOĞLU

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.