1. Anasayfa
  2. Selçuklu'da Yaşam

SELÇUKLU’DA KLASİK OTOMOBİL SERGİSİ

SELÇUKLU’DA KLASİK OTOMOBİL SERGİSİ

Klasik Otomobilciler Derneği’nin ve Selçuklu Belediyesi’nin ortak düzenlediği Klâsik Otomobil Sergisi Selçuklu Kongre Merkezinde 2-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti.

Türkiye’deki kapalı alanda düzenlenen en büyük klasik araç sergisi, Cumhuriyetin 99. yılına özel 99 araç yer aldı. Konya Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Muammer Deveci: Burada çok özel ve bakımlı araçlar var. Bazı araçlar Türkiye’de tek. Sergi, Türkiye’deki nadir araçlardan oluşuyor, hepsi çok özel bakımları olan orijinal ve sayılı üretim araçlar. Böyle özel bir sergiyi yapabilmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sergimiz ücretsiz, özellikle gençlerimizi ve kadınlarımızı bekliyoruz. Herkesin ziyaret edebilmesi için araçların sergilenme süresini uzun tuttuk. Sergimiz ziyaretçilere göz ziyafeti sunuyor “demişti. Chevrolet, Cadillac, Ford, Oldsmobile, Anadol Pontiac, Tofaş marka gibi araçlar katılımcıların büyük beğenisini topladı. Özellikle Ford Mustang, eskilerin deyimiyle Hacı Murat ve Vosvos en çok ilgi gören araçlardan oldu. Zamanla araçlar çalıştırıldı, Araçların içi ve ön kaput bölgeleri gösterime sunuldu. Araçlarını aktif olarak kullandıklarını söyleyen araç sahipleri haftada birkaç gün sürdüklerini geri kalan günlerde bakımıyla ilgilendiklerini söylediler.

Katılımcılar kendilerine ayrılan fotoğraf köşesinde ve araçlarla bolca fotoğraf ve videolar çekip eğlenceli vakit geçirdiler. Sergi Kongre merkezinde bizleri adeta eskiye alıp götürdü. Otomobiller ve müzikler katılımcıları hayran bıraktı.

Mevlüt Kayalı / Emir Can TURANOĞLU

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.