1. Anasayfa
  2. Genel

CAR-T HÜCRE TEDAVİSİ UMUT VADEDİYOR

CAR-T HÜCRE TEDAVİSİ UMUT VADEDİYOR

CAR-T hücre tedavisine yönelik 3 yıllık takip sonuçları yayınlandı. Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, CAR-T hücre tedavisinin başarı oranının yüzde 90 olduğunu açıkladı. Hematolojik kanserlere umut vadeden CAR-T yönteminin daha geniş değerlendirmeler için uzun dönemler sonuçların beklenmesi gerektiği vurgulandı.

Prof. Dr. Altuntaş; “Önümüzdeki sürece ve 2030 sonrasına baktığımız zaman biyoteknolojik ürünlerin, nanoteknolojik ürünlerin ve hücresel tedavilerin, genetik tedavilerin yer alacağını göreceğiz.” diyerek gelecekte beklenenleri göz önüne koydu. Prof. Dr. Altuntaş iki ayrı araştırma konusu olan CAR-T tedavisinin, T hücrelerinin genetik kodlarının tümör hücreleriyle savaşacak şekilde genetik olarak kodlanması yöntemine dayandığını, hastanın kendi hücresi ya da başka bir kişiden alınan hücrenin kullanılabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Altuntaş, Türkiye’de ilk kez klinik araştırma kapsamında SBU Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde multiple myeloma hastalarına, kanser hücrelerini daha güçlü bir şekilde yok eden ve yüzbinlerce dolara mal olan tedaviden yürütülen klinik araştırma kapsamında ücretsiz yararlanabileceklerini belirtti.

Emir Can Turanoğlu 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.