1. Anasayfa
  2. Genel

TOGG’UN YOLLARA ÇIKACAĞI TARİH BELLİ OLDU

TOGG’UN YOLLARA ÇIKACAĞI TARİH  BELLİ OLDU

Türkiye’nin yerli arabasının yollara çıkacağı tarih belli oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu, yerli araba TOGG’un fabrikasının açılışının 29 Ekim’de gerçekleşeceğini söyledi.

Hısarcıklıoğlu, katıldığı Ekonomiye Değer Katanlar ödül töreninde konuştu. Türk halkının büyük bir hayali vardı. 110 yıllık, 120 yıllık, kendi otomobilini yapmak 60 sene önce yarı yolda kaldık. O sebepten bu sebepten ama Allah nasip ederse inşallah bu sene 29 Ekim’de Türkiye’nin bütün özlük hakları bizim olan TOGG’un fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz. Yüzde 100 elektrikli bütün hakları bizim olan Türkiye’nin olan otomobili dünya piyasasına da sunmuş olacağız inşallah. 2023 yılının mart ayında hep beraber binmeye başlayacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a yerli otomobil TOGG’un ne zaman yollarda görüleceği ve fiyatının ne olacağı sorularına Cumhurbaşkanı “Onları bana hemen sorarsanız bu doğru olmaz” üretim sürece devem ediyor. İnşallah yani hedefimiz bu yıl içerisinde çıkartıp ondan sonra da keyfini beraberce tatmak ifadesini kullandı.

Fabrikadaki montaj tesisinin yüzde 98’inin tamamlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı “Gemlik’te 250 robot parçalı denemelerin ardından deneme üretimi için hazır hale gelmeye başladı. Avrupa’nın en temiz boyahane tesisinde kimyasal dolum aşamasına geçildi. Montaj tesisinde ise ekipman kurulumu tamamlanarak devreye alma çalışmaları da bu arada başladı. Tesisler bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale gelmesiyle ilk seri üretim araçları bu yılın son çeyreğinde inşallah banttan inecek.” diye konuştu.

Burak KARAYTU

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
1683795426944532252

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.