1. Anasayfa
  2. Spor

TOBİ AMUSAN’DAN DÜNYA REKORU

ABD’nin Oregon eyaletinin Eugene kentinde düzenlenen 18.Dünya Atletizm Şampiyonasında Kadınlar 100 metre engelli yarı final serisinde 12.12 dereceyle dünya rekoru kıran Nijeryalı Tobi Amusan finalde 12.06 dereceyle altın madalyanın sahibi oldu.

TOBİ AMUSAN’DAN DÜNYA REKORU

ABD’nin Oregon eyaletinin Eugene kentinde düzenlenen 18.Dünya Atletizm Şampiyonasında Kadınlar 100 metre engelli yarı final serisinde 12.12 dereceyle dünya rekoru kıran Nijeryalı Tobi Amusan finalde 12.06 dereceyle altın madalyanın sahibi oldu.

25 yaşındaki atletin final derecesi, rüzgar yasal sınırda olmadığı için dünya rekoru kabul edilmedi. Bu disiplinde Jamaikalı Britany Anderson (12.23) ikinci, Porto Rikolu Jasmine Camacho-Quinn (12.23) üçüncü oldu.

Tobi Amusan altın madalyadan sonra samimi açıklamalarda bulundu. Amusan, BBC Sport Africa’ya verdiği demeçte, “Annem ve babam öğretmenler ve sıkı disiplinliler. Böyle bir ailede büyüdüğünüzde okula odaklanmanız gerektiğini düşünüyorlar. Ve bir kadın olarak yoldan çıkacağınızı, odağınızı kaybedeceğinizi ve buna benzer gibi şeyler düşünüyorlar. Ama annem kendimde göremediğimi gördüğü için bana bir şans verebileceğini hissetti. Ve bana onu hayal kırıklığına uğratmamamı söyleyip durdu.” dedi.

“Antrenman yapmak için gizlice giderken annem babama kiliseye gideceğimi ya da eyalet dışı bir yarışmaya giderken okul münazarasına gideceğimi söylerdi. Her şey burada başladı.”

“Babam bir keresinde koştuğumu öğrendiğinde gerçekten çok kızmıştı. Tüm antrenman malzemelerimi yaktı ve anneme beni en son bir stadyumda görmek istediğini söyledi.”

Daha öncede 2020 Tokyo olimpiyatlarında 4.olan Amusan bu sefer yüzde yüzünü verdiğini ve çok mutlu olduğunu ekledi. Ülkesinin milli marşının ilk kez Dünya Atletizm Şampiyonasında çalındığını gördüğünde göz yaşlarını tutamadı.

Nursena KELEŞ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 1
    e_lendim
    Eğlendim
  • 1
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 1
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 1
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.