1. Anasayfa
  2. Genel

İstanbul’da Gezilecek Tarihi Yerler

İstanbul’da Gezilecek Tarihi Yerler

İstanbul 8 bin 500 yıllık bir yerleşim yeri. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış bu rüyalar şehrinde mutlaka gezmeniz gereken beş tarihi yer.

 

MISIR ÇARŞISI

Tarihin kokusunu taşıyan bu çarşı en eski ticaret merkezlerinden biridir. Her çeşit ürünü bulabileceğiniz bu çarşı her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul’a gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi bir alışveriş merkezidir. Hafta sonu çok kalabalık olan bu çarşıya hafta içi gitmenizi tavsiye ediyoruz.Mısır Çarşısı adını bir rivayete göre Hindistan ve Arabistan’dan gelen baharatların mısır üzerinden gelmesinden almaktadır. Bir diğer rivayete göre ise Mısırdan alınan vergiler ile inşa edilmesinden dolayı adına Mısır Çarşısı denilmektedir. 

TOPKAPI SARAYI

Tarihin yazıldığı bu yer Osmanlının 400 yıl boyunca dünyaya hükmettiği bu görkemli saray tarihin en önemli noktalarından biri. Bu sarayı ziyaret ettiğinizde kendinizi Osmanlı zamanında gibi hissedeceksiniz. Her yıl birçok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bu sarayı ziyaret etmeden İstanbul’da tarih gezisine çıktım diyemezsiniz.

OYUNCAK MÜZESİ

Her yaştan insana hitap eden bu müzeye giderek çocukluk anılarınızı tazeleyebilirsiniz. Müzede şu anda 4.000 adet oyuncak bulunmakta sizde bu güzel müzeyi ziyaret ederek tarihteki en güzel şey olan çocukluk zamanlarınızı hatırlayabilir ve çocuğunuza unutmayacağı bir zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz.

MİNİATÜRK

Tarihte yolculuk yapmak istiyorsanız kesinlikle uğramanız gereken bir yer Miniatürk. Birçok tarihi yapının minyatür halleri burada bulunmaktadır. Bir günde tüm tarihi görmenizi sağlayabilecek en güzel yer burası. Her yıl birçok turistin ilgi odağı olan bu parka kesinlikle gitmenizi tavsiye ediyoruz.

KIZ KULESİ

Belki İstanbul denince akla ilk gelen yapılardan biri olabilir Kız Kulesi. İstanbul boğazına kattığı o güzel tarihi manzarası ile İstanbul’un en önemli simgelerinden biridir. Kesinlikle ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Bir rivayete göre Kız Kulesinin inşa edilmesinin nedeni krala çok sevdiği kızının 18 yaşına geldiğinde bir yılan tarafından sokularak öldürüleceği söyleniyor kralda bunun üzerine kızını korumak amaçlı Kız Kulesini inşa ettiriyor.

 KUZGUNCUK

Rengarenk binaları, sevimli kafeleri ve dört bir yandaki hoş kokulu lavantaları ile Kuzguncuk İstanbul’un gezilip görülmesi gereken nadide semtlerinden biridir. Üsküdar ilçesinde bulunan semte ulaşım kolaydır. Aşırı bir kalabalığı yoktur. Yerli insanları halkımızın genel özelliği olarak yardıma açıktır. Velhasıl hiçbir sıkıntı çekmeden ulaşıp rahatça gezebileceğiniz bir yerdir. Bereketli Sokağı’nda bulunan Nail Kitabevi/Kafe’yi ziyaret edebilirsiniz. Dört bir yanda bulunan farklı renklerdeki cumbalı Osmanlı evlerinde fotoğraf çektirebilirsiniz. Bu sırada Perihan Abla Sokağı’nı ve Ekmek Tenkesi’ni de es geçmeyin. Bu iki dizinin çekildiği yer olan bu güzel mekanlar sizin ostaljikbirhavayasürükleyebilir.

Tüm bu gezip tozmanın ardından bir restaurantta yemek yiyebilir ya da bir kafede kahve içmeyi tercihedebilirsiniz. Dilerseniz yirmi dakika kadar yürüyerek ya da otobüs kullanarak Nakkaştepe MilletBahçesi’ne gidebilir ve boğazın keyfini çıkarırken çayınızı yudumlayabilirsiniz. Tenis Kortu, Okçuluk Alanı, Macera Parkı ve daha birçok farklı mekanı içerisinde barındıran Nakkaştepe Millet Bahçesi huzurlu bir seyir kadar heyecanlı bir aktivitede yapabileceğiniz eğlenceli bir yerdir. Tercih ise size ait…

Burak Karayuttu

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.