1. Anasayfa
  2. Kültür

KUDÜS AKADEMİSİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Yarışmalarda birinci olan kişilere Kudüs gezisi, ikinci olan kişilere elektrikli scooter, üçüncü olan kişilere elektrikli bisiklet, dördüncü olan kişilere de akıllı saat hediye edildi.

KUDÜS AKADEMİSİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ  BULDU

Selçuklu Akademisi tarafından finanse edilerek gençlerin istifadesine sunulan Büyük Kudüs Akademisi gençler tarafından yoğun ilgi ve beğeniyle gerçekleşti. Akademimizin başvuruları 28 Nisan- 5 Mayıs tarihleri arasında erişime açılmıştı, öyle ki yoğun talepler ve kısa sürede dolan kontenjanımız bize motivasyon kaynağı olmuştur.

Kudüs Akademisi programı Kudüs ile ilgilenenlere ya da konu ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen bireylere yönelik yürütmekte olduğu bir eğitim programıdır. Programın amacı toplumda Kudüs ile ilgili farkındalığın oluşmasını sağlamaktır.

Üstad SEZAİ KARAKOÇ Alınyazısı Saati şiirinde şöyle seslenmektedir;

Ve Kudüs şehri.

Gökte yapılıp yere indirilen şehir.

Tanrı şehri ve bütün insanlığın şehri.

Bu metaforma binaen bizlere Selçuklu Gençleri olarak Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimizde uzman eğitmenler tarafından 4 haftalık bir eğitime tabi tutulduk. Kudüs Akademimizdeki ilk konuğumuz “Dünden Bugüne Kudüs” başlığını konu alan Dr. Muhammed Hüseyin Mercan’dı. Osmanlı’dan bu yana Filistin ve Halkının ne tür aşamalardan geçerek bu günkü konumuna geldiğini anlatan MERCAN, Akademinin 1. Oturumunda gençler tarafından ilgiyle dinlendi ve önemli açıklamalarda bulundu. Oturumun sonunda ise Selçuklu Belediyesi, başta Dr. Hüseyin Mercan hocamız olmak üzere ve aynı xamanda katılımcılara Kudüs baskılı defterler takdim edildi.

Ve şiirin ikinci kısmında Üstad Sezai KARAKOÇ şöyle devam edecektir;

Ve Kudüs şehri. Artık yer şehri, toprak şehri.

Bakır yaprakların, çekile gövdelerin.

Acımasız yüreklerin.

Demir köklerin, tunçtan ve uranyumdan dalların.

Kurşundan çiçeklerin şehri.

Tüm hızıyla devam eden Büyük Kudüs Akademimizin 2. Haftasında gerçekleşen oturumuna ise Gazeteci/Yazar Taha KILINÇ hocamız katıldı. KILINÇ, katılımcılarımıza “Kudüs’ün Jeostratejik Önemi” başlığı altında değerlendirmeler yaparak bizleri bu konuda aydınlattılar. Oturumun sonunda ise katılımcılara, Filistin halkının sabrını ve verdiği mücadeleyi temsil eden kaktüs hediye edildi.

Akademimizin 3. Oturumunda ise değerli hocamız Mehmet Fatih ARSLAN ile “Filistinlilerin Gözünde Kudüs” başlığıyla devam ettik. ARSLAN, Filistinlilerin geçmişten günümüze kadar gelen süreçte verdikleri mücadelelerdeki baş aktörlerin ve kurulan örgütlerin, Kudüs’ün

korunmasında ne kadar rol aldıklarından bahsetti. Oturumun sonunda katılımcılara, Nekbe bölgesinden sürgün edilen Filistin halkının evine dönebilme umudunu temsil eden anahtarlar dağıtıldı.

Akademimizin 4. Ve son oturumunda Said Ercan hocamız ile “İşgal Altında Sanat” konusuna değindik. Kudüs’ün çalkantılı durumunun sanata ve sanatçıya nasıl yansıdığının, mimari eserlerin çatışma ortamından ne denli zarar gördüklerini, Hanzala karakteri ve El-Halil Camisini rnek göstererek vurguladı. Hocamız sadece başlığa bağlı kalmayarak değerli katılımcılarımıza, Kudüs deneyimlerinden bahsederek akılda kalıcılığı sağladı. Oturumun sonunda Said Ercan hocamızın yazdığı “Kudüs’e Ses Ver” kitabını imzalı bir şekilde katılımcılara hediye edildi.

Akademimizin tüm oturumları gerçekleştikten sonra katılımcılara sınavyapıldı. Sınav sonucuna göre dereceye giren on iki kişiye Kudüs gezisi hediye edilmiş olup, ikinci ve üçüncü olan katılımcılara da farklı ödüllendirilmeler yapıldı. Akademimizin bütün oturumlarına düzenli olarak katılan ve sertifika almaya hak kazanan katılımcılar gerçekleştirilen tören ile sertifikalarını aldılar.

Akademimizin ikinci kademesi olan yarışmalar için Konya’da yaşayan 15-25 yaş arası gençler yarışmalara katıldılar. Resimlerle Kudüs Yarışması, Yazılarla Kudüs Kompozisyon Yarışması, Şiirlerle Kudüs Şiir Yarışması ve Öykülerle Kudüs Öykü Yarışması olmak üzere dört bölümden oluşan yarışma programımızın her bölümünde birer ödül bulunmaktadır.

Yarışmalarda birinci olan kişilere Kudüs gezisi, ikinci olan kişilere elektrikli scooter, üçüncü olan kişilere elektrikli bisiklet, dördüncü olan kişilere de akıllı saat hediye edildi. Yarışmanın en büyük ödülü Kudüs gezisine atıfta bulunarak ne demişti şair Mehmet AKİF İNAN ;

Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde

Götür Müslümana selam diyordu

Dayanamıyorum bu ayrılığa

Kucaklasın beni İslam diyordu.

Hazırlayanlar: Yasin Bayır,Zeynep Azra

Karakuzu, Merve Timurlenk, Elif Akan

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 1
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.