1. Anasayfa
  2. Selçuklu'da Yaşam

RÖPORTAJ: Prof. Dr. Metin Aksoy

Konya Selçuk Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.


Konya Selçuk Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

1.  Şenlik düzenleme fikri ortaya nasıl çıktı?

Göreve geldiğim ilk andan itibaren öğrencilerimizle bir arada olmaya ve onlarla vakit geçirmeye önem veriyorum ancak Koronavirüs salgını nedeniyle öğrencilerimizle 1,5 yıl gibi uzun bir süre ayrı kaldık. Söz konusu salgın sebebiyle öğrencilerimiz eğitimlerine uzaktan devam etti. Bizler de onların en az sorunla karşılaşması için tüm teknik altyapımızı yeniledik. Bu sayede de bu zorlu süreci en az sorunla atlatan üniversitelerden biri olduk. Pandemi sonrası öğrencilerimize duyduğumuz özlemi gidermek için de hâliyle bol aktiviteli ve onlarla sık sık bir araya gelecek şekilde bir şenlik düzenleme kararı aldık. Bunun neticesinde de “Selçuk’ta Bahar Şenlikleri” programını gerçekleştirdik. Gerek bizim gerekse de öğrencilerimizin birbirinden güzel anılar biriktirdiği, güzel bir süreç oldu.

2. Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen “Selçuk’ta Bahar Şenlikleri”nden nasıl geri dönüşler aldınız?

Öğrencilerimiz şenliğimizi çok beğendiklerini ve şenlikten memnun kaldıklarını, bize pek çok defa ilettiler. Nitekim etkinliklere gösterilen yoğun ilgi ve katılım, bu olumlu geri dönüşlerin bir göstergesidir. Hatta şunu da rahatlıkla belirtmek isterim ki şenlik günleri, göreve geldiğimiz günden bu yana kampüsümüzün en dinamik olduğu günlerdi.

3. Etkinliklerin önemli bir bölümünde öğrenciler sahne aldı. Konser ve tiyatro gibi sanatsal etkinliklerde, Selçuk Üniversitesi öğrencilerine yer verilmesi hakkında neler söylemek istersiniz?

Selçuk Üniversitesi, ülkemizin en büyük eğitim kurumlardan biri ve öğrenci merkezli bir Üniversitedir. Bizler bu eksende şenliği, ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin daha aktif olduğu ve kendilerini gösterme imkânı buldukları bir fırsata çevirmek istedik. Tiyatro gösterilerinden konserlere, spor müsabakalarından workshop etkinliklerine kadar öğrencilerimizin merkezde yer aldığı bir şenlik düzenledik. Zira biz, görüntü odaklı popülist yaklaşımları değil, öğrencilerimizin ortaya koyduğu çalışma ve etkinlikleri önemsedik ve önemsiyoruz. Nitekim gençlerimizi millî ve manevi değerlerini içselleştirmiş, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en büyük arzumuz ve de gayemizdir. Bu gaye doğrultusunda öğrencilerimizin en kaliteli eğitimi alabilmelerini sağlayabilmek, onlara çeşitli fırsat ve imkânlar sunabilmek adına çalışmalarımızı azimle sürdürüyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerde de bu hassasiyetle hareket ediyoruz. Dolayısıyla “Selçuk’ta Bahar Şenlikleri” kapsamında düzenlemiş olduğumuz etkinliklerin de kendi öz ve kültür değerlerimizle bütünleşen ve kendi insan sermayemizin, yani öğrencilerimizin inisiyatif almasına imkân tanıyan etkinlikler olmasına bilhassa özen gösterdik.

4. “Selçuk’ta Bahar Şenlikleri”, diğer bahar şenliklerine nazaran daha geniş bir zaman dilimine yayıldı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Pandemi nedeniyle uzun süre evlerinden çıkamayan öğrencilerimize bol bol eğlenecekleri bir ortam sunmak istediğimiz için şenliğimizi, uzun ve çok boyutlu olacak şekilde organize ettik.

5. Şenlik kapsamında birçok workshop etkinliği düzenlendi. Sizin en beğendiniz workshop etkinliği hangisiydi?

Workshop etkinlikleriyle farklı alanlara ilgisi olan veya tecrübe edinmek isteyen öğrencilerimize imkân sunmak istedik. Bu kapsamda onlarca workshop etkinliği gerçekleştirdik. Bunlar arasından bir kıyaslama yapmam tabii ki mümkün değil. Her biri kendi alanında anlamlı, değerli ve bir o kadar başarılıydı.

6. “Selçuk’ta Bahar Şenlikleri” kapsamında açılan Selçuklu Gençlik Meclisi standı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şenlik boyunca devam eden etkinliklerde gördüğüm kadarıyla Selçuklu Gençlik Meclisi’nin oldukça hareketli ve dolu dolu etkinliklerin olduğu bir standı vardı. Öğrencilerimizin eğlenmelerine ve şenlik alanımızın canlı ve enerjik olmasına büyük katkılar sunduğuna inanıyorum. Selçuklu Gençlik Meclisi’ne emekleri için hassaten teşekkür ederim.

 

7. Son olarak seneye tekrar “Bahar Şenliği” düzenlemeyi düşünüyor musunuz?

Öğrencilerimizden gelen olumlu geri dönüşleri görüp de bunu görmezden gelmek tabii ki olmaz. Nasip olursa seneye baharda tekrar öğrencilerimizle bir şenlik programında bir araya gelmek üzere çalışmalarımıza şimdiden başladık bile.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.