1. Anasayfa
  2. Genel

Selçuklu’nun Yıldızı Parlıyor BAŞKAN PEKYATIRMACI’DAN 3 YIL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından 3 yıl boyunca yapılan hizmet ve yatırımları düzenlenen tanıtım toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı.

Selçuklu’nun Yıldızı Parlıyor BAŞKAN PEKYATIRMACI’DAN 3 YIL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından 3 yıl boyunca yapılan hizmet ve yatırımları düzenlenen tanıtım toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı. 

Başkan Pekyatırmacı Konya ve Selçuklu’ya değer katan yatırımları tüm detayları ile anlattı.

Başkan Pekyatırmacı konuşmasında ‘’İsmini aldığımız kadim Selçuklu medeniyetinden ilham alarak, bir taraftan şehri imar ediyor bir taraftan da neslimizin ihyası için eğitim, kültür ve sanat alanında projeler üretiyoruz. Kalkınmanın ve küresel güç olmanın yerelden başladığına inanıyoruz. Bu manada bir taraftan şehrimizin ve ilçemizin mahalli müşterek ihtiyaçlarına cevap verirken bir taraftan da insanımızı ve özellikle gençlerimize geleceğe hazırlıyoruz. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında en büyük gücün genç nüfusumuz olduğuna inanıyor ve bu hedefler doğrultusunda gençlerimize yatırım yapıyoruz.” Dedi.

Selçuklu ilçesinin 682 bin 514 kişilik nüfusu ile Türkiye’de en büyük 13. ilçe durumunda olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yayınladığı, ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralaması araştırmasına göre ise 2019 yılında 32. sırada olan ilçemiz 2022 yılında pek çok büyük ilçeyi geride bırakarak 21. sıraya yükselmiş durumda. Sanayi tesisleri, ticaret merkezleri, üniversiteleri, hastaneleri, sosyal tesisleri, okulları ve en önemlisi güzel insanları ile birlikte Selçuklu’nun yıldızı parlıyor, parlamaya devam edecek inşallah. Üç yıl önce 2.175 çalışanımızla hizmet verirken bugün itibariyle Zabıta Teşkilatımıza, idari ofislerimize ve diş ekiplerimize yaptığımız takviyelerle çalışan sayımız 2.610 kişiye ulaştı. 2019 yılında 545 milyon olan bütçemiz bu yıl 1 milyar 160 milyon olarak belirlendi. Kent Tarihi ve Tanıtımı, Halkla İlişkiler, Kırsal Hizmetler, Sıfır Atık ve Sosyal Destek Hizmetleri müdürlüklerimizi kurarak müdürlük sayımızı 33’e yükselttik. Toplam 134 milyon TL’lik yatırımla 19 iş makinesi, 80 kamyon çekici kamyonet ve pikap ve 50 adet park bahçe ekipmanı alarak makina parkımızı güçlendirdik. Şu an 400 makina ve 85 iş makinesi ile hizmet veriyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.