1. Anasayfa
  2. Selçuklu'da Yaşam

ÇANAKKALE RUHU TEKRAR YAŞATILIYOR

Türkiye’nin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale zaferinin 107. Yılını kutlamak amacıyla Selçuklu belediyesi “Bir Destandır Çanakkale” etkinliğini düzenlendi.

ÇANAKKALE RUHU TEKRAR YAŞATILIYOR

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Bir Destandır Çanakkale” etkinliğinde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlamı ve önemi anlatıldı. Birçok ünlü ismin konuk olduğu etkinlikler 12 Mart’ta başlayıp 18 Mart’a kadar devam etti. Bu etkinlik hakkında konuşan Selçuklu Belediyesi basın yayın çalışanlarından Mustafa Yaşar Beşer böyle bir etkinliğin Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlendiği için heyecanlı olduklarını söyledi.

 Çanakkale Zaferi’ne dikkatlerin çekildiği etkinlikler ilk günün akşamı saat 20.00 Ozan Bodur’la söyleyişi olarak başladı, devamında 20.45’te yazar Hayati İnanç “Mehmet Akif ve İstiklal Marşımız” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi. Etkinliğin ikinci günü ise Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi’nin Müzikali grubu Çanakkale türkülerini seslendirdi. Etkinliğin devam eden akşamları olan 14-15-16-17 Mart tarihilerinde ise Din Görevlilerinden oluşan “Bir Destandır Çanakkale” konulu tiyatro oyunu oynandı. Bir hafta süren “Bir Destandır Çanakkale” programı boyunca Fuaye alanı içerisine gezici sergi açıldı. Son gün etkinliği olan 18 Mart akşamında ise şair ve televizyon programcısı Serdar Tuncer sahnede aldı. Çanakkale zaferini ve şehitlerin anıldığı etkinliklere tüm Konya katılım sağladı.

Sergide marşlar eşlik etti

Açılışın 12 martta olmasıyla birlikte İstiklal Marşı’nın kabulü de kutlanıldı. İstiklal Marşı’nın her satırı ayrı ayrı resmedilip sergilenen Hasan Avcı’nın Mısra çizgi sergisi halka sunuldu. Bir Destandır Çanakkale sergisinin içerisinde dikkat çeken önemli parçalardan biri de Çanakkale cephesini anlatan Osmanlıca yazılı 1916 yılı gazetesi ve mecmuası oldu. Sergide Çanakkale savaşından sahnelerde yer aldı. Halkın açılış günündeki talebi son güne dek aynı yoğunlukta oldu.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.