1. Anasayfa
  2. Güncel

5 YILLIK “TÜRKİYE KAMU DİPLOMASİSİ STRATEJİ BELGESİ” YAYIMLANDI

2024-2029 Türkiye Kamu Diplomasisi Strateji Belgesi, Türkiye'nin yumuşak güç odaklı kamu diplomasisi vizyonunu ortaya koyan kapsamlı bir yol haritası olarak yayımlandı. "Türkiye Yüzyılı"nın ilk politika belgesi olma niteliği taşıyan bu strateji, İletişim Başkanlığı koordinasyonunda hazırlandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdim yazısıyla sunuldu.

5 YILLIK “TÜRKİYE KAMU DİPLOMASİSİ STRATEJİ BELGESİ” YAYIMLANDI

Türkiye’nin kamu diplomasisi ile ilgili vizyonunu, taşıdığı misyonu, temel ilkeleri, durum analizi ve daha birçok kritik başlığı içeren “2024-2029 Türkiye Kamu Diplomasisi Strateji Belgesi” yayımlandı. Belge, “Türkiye Yüzyılı”nın ilk politika belgesi olma özelliğini taşıyor.

İletişim Başkanlığı tarafından yayımlanan belgede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “takdim” yazısı da yer aldı. Erdoğan takdim yazısında, kamu diplomasisinin önemine dikkat çekerek, “Yumuşak güç kavramı etrafında şekillenen ve önemi her geçen gün artan kamu diplomasisini önemsiyoruz” dedi.

Tüm kurumlarla, insanî diplomasiden, turizm, ticaret, savunmaeğitim ve sağlık diplomasisine kadar her alanda üstün gayret içeren çalışmalar yaptıklarını belirtti.

İLETİŞİM YÜZYILI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “müşfik bir güç” olarak konumlanan Türkiye’nin, bölgesinde ve dünyada mazluma, mağdura ve ihtiyaç sahibine yaptığı yardımları hatırlatarak, “Savaş, şiddet, terör ve çatışmalardan kaçan milyonlarca insana hiçbir ayrım gözetmeksizin sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İnsanî yardımlarda Türkiye’yi, millî gelire oranla dünyada ilk sıraya çıkardıklarını da vurguladı.

Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı”nın aynı zamanda bir “İletişim Yüzyılı” olması hedefi doğrultusunda çalışmalara yön verileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Kamu Diplomasisi Strateji Belgesi’nin ülkemizin yumuşak güç potansiyelini artıracak çalışmalara istikamet vereceğine, kamu diplomasisine yeni bir soluk katacağına ve tüm dünyada hızla değişen devletler arası ilişkilere intibak etme ve uyarlanma gayretlerimize katkı sunacağına inanıyorum.” dedi.

T. Duygu Saçar

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.